Corona studenten

Corona studenten

Sinds donderdag 12 maart is er op veel universiteiten geen les of college meer. Alle colleges met méér dan 100 studenten zijn afgelast tot 31 maart 2020 vanwege het coronavirus.

Daarnaast zijn er een hoop studenten erg bezorgd. Hierdoor zijn er op verschillende universiteiten door het hele land al petities gestart. Hieronder een overzicht.

Studenten starten petitie door Corona in het hele land

Studenten starten petitie

Het Covid-19 virus treft studenten. Er zijn veel tentamens geschrapt en veel leerlingen hebben tot 31 maart geen school.

De studentendemonstratie heeft veel petities te weeg gebracht. Hieronder een overzicht:

Erasmus universiteit Rotterdam

Het ‘nieuwe’ coronavirus zorgt voor veel overlast bij studenten. Zo’n 3000 studenten ondertekenen de petitie voor het sluiten van de Erasmus universiteit in Rotterdam. Zo vertelt het Erasmus-magazine.

Universiteit van Maastricht

Ook de universiteit van Maastricht wil dicht. De studenten ondertekenen ook hier massaal een petitie, aldus 1Limburg. Ook hier zijn al meer dan 1500 handtekeningen gezet voor de petitie.

Universiteit in Den Haag: bezorgd

Er is nog geen petitie gestart in Den Haag. Toch zijn de studenten bezorgd in de stad Den Haag over de maatregelen die de universiteit treft.

Universiteit van Amsterdam

Ook de Amsterdamse studenten zijn bezorgd. Op de UvA was er al wel een petitie gestart. Notabene door een Italiaanse student. Ook deze petitie is al meer dan 1400 keer ondertekend.

Corona studenten: gevolgen voor jou als student

studenten Corona gevolgen

De gevolgen voor jou als student zijn door corona nog niet bekend. In veel universiteiten in Nederland zijn alle colleges op stop gezet. Het is nog niet bekend wanneer de universiteiten beslissingen gaan maken.

Veel colleges gaan niet door. Ook tentamens zijn weggevallen. Universiteiten hebben nog geen idee wanneer deze gemaakt gaan worden. Natuurlijk hopen we dat dit niet in de zomer zal zijn. Maar dat is nog onduidelijk.

We hopen vandaag, op vrijdag de dertiende, meer te weten te komen over het coronavirus en studenten. Houdt deze pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws over het coronavirus.

Zomerschool

Of we met zijn allen naar zomerschool moeten: dat hopen we niet.

Natuurlijk moet de rest van het curriculum wel gewoon doorgaan. Daardoor is het onzeker wanneer de gemiste tentamens kunnen worden gemaakt.

Wellicht is een vrijstelling van de gemiste vakken noodzakelijk. Immers is het anders niet eerlijk voor de studenten die geen herkansingen willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *